subota, 14. ožujka 2009.

Višestruko nezasićena ulja


Sva višestruko nezasićena ulja koja se danas reklamiraju kao zdrava, to uopće nisu. Točnije, opasna su. Da biste očuvali zdravlje, izbacite iz prehrane ove medijski napuhane, industrijski proizvedene, oksidirajuće, kemijom krcate proizvode. Zagovornici višestruko nezasićenih ulja ne žele da saznate istinu.
Već desetljećima njihova propaganda prikriva opasnosti povezane s niskom razinom kolesterola, te pozitivno djelovanje starinskih vrsta masti i ulja na kojima su odrasle bezbrojne generacije.

U ovim je manipulacijama pogubljeno na stotine istraživanja koja dokazuju da niska razina kolesterola dovodi do bitno veće smrtnosti od raka.


Istraživanje je pokazalo veću smrtnost od raka s obzirom na dob kod ispitanika s niskim kolesterolom u odnosu na one s visokim. Grupa s najnižim kolesterolom imala je najvišu stopu smrtnosti – najvećim djelom zbog raka i drugih bolesti koje nisu povezane s krvožilnim sustavom.
Višestruko nezasićena ulja slabe funkcioniranje imunološkog sustava na sličan način kao što to čine zračenje, hormonska neravnoteža, rak, starenje ili virusne infekcije. Bolesti imunološkog sustava su posljedica konzumiranja biljnih ulja.
Sigurno je da su neke masnoće pogubne ali, to su industrijski proizvedene masnoće poput margarina, homogeniziranog mlijeka, sojinog i kukuruznog ulja itd. Ukratko sva ulja koja se naširoko reklamira opasna su, a dobra poput maslinovog ulja i maslaca velike kompanije blate. Naravno misli se na maslac od mlijeka krava koje slobodno pasu, koji sadrži visok postotak omega-3 masti koje daju životnu energiju.
Već desetljećima multinacionalne kompanije koje proizvode masnoće trans skupine i nezasićena ulja manipuliraju istraživanjima kako bi promicale prodaju svojih oksidativnih kemikalijama krcatih proizvoda koji nisu za upotrebu – niti ljudsku niti životinjsku. Na taj način one odvraćaju pozornost od stvarnih uzroka srčanih bolesti – šećera, loše prehrane, obilnog konzumiranja žitarica i pogrešnih vrsta masnoća. Unatoč svim blještavim reklamama i kampanjama koje plasiraju krive informacije, odvodeći naše liječnike na pogrešan trag, kolesterol, pod uvjetom da nije oksidiran, predstavlja dragocjeni hranjivi sastojak.
Čini se da svaka intervencija koja snižava kolesterol lipida manje gustoće (LDL), ne samo uzimanje biljnog ulja u prevelikim količinama, povećava rizik od raka. Nevjerojatno! Drugim rječima upravo suprotno od onog što govore «stručnjaci».
Čak i umjerena upotreba višestruko nezasićenih ulja u prehrani ubrzava starenje.
Smatra se da je laneno ulje najkancerogenije od svih ulja. Otkrili su da je većina tih ulja užegla, što je opasno jer užeglost potiče nastanak raka. Nakon dva dana stajanja u hladnjaku laneno ulje užegne. Izuzetnoje nestabilno i lako se raspada na slobodne radikale. Pod utjecajem nezasićenih masnoća moždane stanice natiču, a njihov oblik i mežusobne interakcije se mijenjaju.
Višestruko nezasićene masti značajno, a možda i presudno, doprinose degenerativnim promjenama koje se inače događaju sa starenjem. Laneno ulje i sva druga nezasićena ulja nalaze se posvuda, pa se ne treba čuditi da u «civiliziranom» svijetu ima tako mnogo teških bolesti.
Kad god vas dovede u napast industrijski proizveden obrok za konzumaciju «s nogu» sjetite se: Brza hrana=Brza smrt!
Nezasićena ulja izazivaju rak. Ulja iz sjemenki blokiraju proteolitske enzime, što je vjerojatno razlog zašto blokiraju stvaranje hormona štitnjače. Osim toga blokiraju i probavne enzime te utječu na mehanizam zgrušavanja. Još je pogubnije djelovanje nezasićenih ulja na mozak. Sojino se ulje izravno ugrađuje u mozak i djeluje na način da njegova struktura počne odstupati od normale.

1 komentar:

  1. mogu ti reči samo da si lažov i da sereš. neznam koji ti je motiv ali čovječe ludi lanenim uljem se lječe sve žive bolesti bilo ono užeglo ili ne. kreten si ljudima preporučuje solarij u zamjenu za sunce kad svi dobro znaju da ljudi popuše razna maligna oboljenja najpriej u solariju. katastrofa si. trebalo bi te tužiti za širenje ovakvih laži

    OdgovoriIzbriši